Šifra proizvoda: do292529_c

CIPELE DOLOMITE 54 HIGH FG EVO GTX

Home Ostalo Lifestyle Cipele CIPELE DOLOMITE 54 HIGH FG EVO GTX
391 KM Special Price 332 KM Ušteda - 59 KM
Dodaj na listu želja
Podeli Sa prijateljima
-15%
Pogledajte i ove proizvode
 • Detaljan opis
 • SpecifikacijaCIPELE DOLOMITE 54 HIGH FG EVO GTX

( DO292529 )

Nauljeni gornji deo od nubuka, GORE-TEX podstava, VIBRAM® đon i DAS light system karakterišu ove kultne Dolomite čizme, u kojima retro stil i sportska linija spajaju duh na otvorenom sa urbanom dušom. Jedinstven izbor za one koji žele da otkriju svet.

Ikonične čizme Cinquantaquattro High FG čine korak ka održivosti. Cinquantaquattro High FG EVO su izrađene od održivog nauljenog nubuka i ima vodootpornu GORE-TEX podlogu, sertifikovanu OKEO-TEKS 100. Udobna podloga, baš kao i pertle, napravljena je od recikliranih materijala, sa GRS sertifikatom. Dolomite Vibram® đon, napravljen od jedinjenja Ice-Trek 2, pruža odlično prianjanje i dobro mekanu podršku tokom hodanja, a napravljen je od 20% recikliranog EVA pudera. Jedinstven izbor za svakodnevni život, kao i za lagane šetnje, nadaleko cenjene zbog svoje udobnosti.

 

Specifikacija & Tehnologije

 

Glavne karakteristike:
 • Najbolje za svaki dan, putovanja, šetnje
 • Obezbeđuje vrhunsku udobnost nošenja
 • Gornji deo od LWG-Certified Oil Nubuck
 • Vodootporna GORE-TEX podstava
 • Podnožje od reciklirane mreže sa GRS sertifikatom
 • Vibram® Ice Trek 2 đon
 • Pertle napravljene od 100% recikliranog PET-a

 • RANGE OF USE: Lifestyle Every Day Use, Lifestyle Multifunctional
 • COMPOSITION: UPPER: Oil Nubuk Sustainable Certified - Vulcanized Rubber, LINING: GORE-TEX Membrane - Full Grain Leather Sustainable Certified, INSOLE: Cork, MIDSOLE: Microporous Ethylene vinyl acetate (EVA) Die-Cut Recycled, OUTSOLE: Dolomite Brenta by Vibram® - Ice Trek 2 Rubber Compound, FOOTBED: Recycled Polyurethane - Coconut fibers - Recycled Mesh
 • FLEX INDEX: Regular Flex
 • APPROX. WEIGHT: 500g (Half pair)

 • Vodootporna GORE-TEX membrana Okeo-tex standard 100 u kombinaciji sa finim uljnim nubuk LWG sertifikatom
 • Ergonomska podloga od reciklirane mreže sa GRS sertifikatom i na bazi kokosovih vlakana
 • Privlačan i stabilan Dolomite Vibram® đon sa mikroporozom koji apsorbuje udarce napravljen od 20% recikliranog Eva praha
 • Uložak od 100% prirodne plute
 • Pertle od 100% recikliranog poliestera sa drugom opcijom
 • Odlično uklapanje za Dolomite DAS Light zasnovano na kombinaciji ergonomskog zadnjeg dela i podnožja
 • Vintage dizajn sa filozofijom održivosti
 • Sportski profil i udobnost pogodni za Multifanction urbanu upotrebu

 

● GORE-TEX

TEHNOLOGIJA PROIZVODA?
Proizvodi dizajnirani sa GORE-TEX laminatima su vodootporni na vreme i sa optimalnom prozračnošću. GORE-TEX membrana je srž svih GORE-TEX proizvoda. Zahvaljujući svojoj mikroporoznoj strukturi, ima neke iznenađujuće karakteristike.

BREATHABLE/WATERPROOF
GORE-TEX membrana je izuzetno tanak sloj ekspandiranog politetrafluoroetilena (ePTFE). Broji preko 1,4 milijarde pora po cm2. Pore u stvari određuju svojstva GORE-TEX® materijala - vodonepropusnost i prozračnost.

ŠTA OVO ZNAČI?
„Prozračnost“ je jedan od najneshvaćenijih koncepata u proizvodnji outdoor proizvoda. To nije, kao što mnogi veruju, sposobnost tkanine da propušta vazduh, već se odnosi na njenu sposobnost oslobađanja znoja u obliku vodene pare. Naši standardi zahtevaju da naše tkanine dišu tokom intenzivne fizičke aktivnosti kako bi se omogućilo da znoj lako ispari.

ZAŠTO JE OVO BITNO?
Kada ste aktivni, vaša koža eliminiše višak toplote kroz transpiraciju. Da bi se izbeglo neprijatno nakupljanje znoja, GORE-TEX membrana omogućava da vlaga koja isparava izađe kroz tkaninu. Ova prozračnost omogućava koži da bude suva i udobnija, čak i tokom ekstremnog fizičkog napora.
Obuća dizajnirana sa GORE-TEX proizvodnom tehnologijom može se lako identifikovati zahvaljujući etiketi brenda GORE-TEX pričvršćenoj spolja.
Laminat za GORE-TEX obuću je umetnut prilikom izrade cipele, u njenu unutrašnjost, kao podstava. Bez obzira na vremenske uslove GORE-TEX obuća održava stopala suvim, obezbeđujući optimalnu klimatsku udobnost. Sva GORE-TEX obuća kombinuje trajnu vodonepropusnost i optimalnu prozračnost i nudi naše obećanje GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™.

 

● DAS LIGHT

DAS je sistem konstrukcije koji se koristi za proizvodnju većine modela iz kolekcije Dolomite. Njegov cilj je da obezbedi da unutrašnji oblik obuće što bliže prati anatomiju samog stopala i da bude u skladu sa prirodnom biomehanikom stopala.
Održavanjem uticaja stopala na minimum i omogućavanjem prirodnih pokreta, može se postići izuzetan nivo udobnosti i sigurnosti.
DAS cipele su dizajnirane da zadovolje zahteve različitih sportskih aktivnosti, pažljivo balansirajući performanse, udobnost, lakoću, pouzdanost i čvrstoću.

Dolomite Anatomic System Light sistem se sastoji od:

ANATOMICAL LAST - Površine i zapremine DAS traju reprodukuju anatomiju prosečnog ljudskog stopala, stvarajući precizno pristajanje i vrhunski komfor.

ANATOMICAL FOOTBED - Uložak koji se može ukloniti pruža pravu podršku, poboljšavajući stabilnost ravnomernom distribucijom telesne težine i održavanjem stopala u ispravnom položaju.

 

 

Više o proizvodu: Dolomite

Tip Duboke
Copyright © 2024 by PlanetBike. Izrada sajta Smart Web. Sva prava su zadržana.